από την Goth Queen Pythia
Κριός, ο εγωκεντρικούλης. Για φέτος, όλα είναι θέμα οπτικής γωνίας. Αν θέλετε να ζορίζεστε, θα ζοριστείτε. Αν θέλετε να χαλαρώνετε, θα χαλαρώσετε. Η δική μου πρόταση είναι να επικεντρώσετε το ενδιαφέρον σας στους λόγους που σας κάνουν αντιπαθείς στον ίδιο σας τον εαυτό, και να τους διορθώσετε αν και δεν φημίζεστε για την επιμονή σας.
Το πρώτο τρίμηνο του 2008 μπορεί να χαρακτηριστεί ως ελαφρύ τρέξιμο-ζέσταμα. Κάντε τις απαραίτητες κινήσεις έτσι ώστε να προλειάνετε την κατάσταση που αναμένεται εκρηκτική. Κατά το καλοκαίρι, τα άστρα επιβάλλουν μετακινήσεις στο εξωτερικό και ο πολυπόθητος έρωτας έρχεται από εκεί, διαφορετικός, αλλόθρησκος και μελαψός, πολύ μελαψός. Η κουλή τούτη πρόβλεψη το ξέρετε καλά ότι συνάδει με τον χαρακτήρα σας. Το κύμα του πάθους που σας καταπίνει, ο ιδρώτας στα λυσσασμένα σας κορμιά, η αλμύρα στα χείλη, η αντιμετώπιση τς αποτρίχωσης ως επιτακτική ανάγκη της σύγχρονης κοινωνίας και όχι σαν πλασματική πολυτέλεια, αποτελούν όλα πολύ σοβαρά ζητήματα που πρέπει να σκεφτείτε πολύ σοβαρά και να επιλύσετε.
Κατά τα άλλα, προετοιμαστείτε πολύ σοβαρά να αντιμετωπίσετε κάποιες πολύ σοβαρές αλήθειες που θα έρθουν στην επιφάνεια. Και δεν εννοώ ότι απλά θα αναδυθούν, αλλά θα εκτοξευτούν σαν εμετός από φρουιόκρεμα στο κατάλευκο φανελάκι σας. Ό,τι και να σας πουν, θα έχουν δίκιο και εσείς ετοιμαστείτε να μετανοήσετε. Καταλάβετε επιτέλους ότι σε αυτό τον αυτοκινητόδρομο της ζωής δεν τρέχετε μόνοι σας, αφήστε και τους άλλους να προσπεράσουν, δεν φταίνε αυτοί που έχουν πιο γρήγορο αμάξι.
Σας κάνω έκκληση να εκμεταλλευτείτε την ευνοϊκή επίδραση του Ουρανού και να διοχετεύσετε την υπερενεργητικότητά σας σε σώφρονες δραστηριότητες και όχι σε μαλακίες που εκνευρίζουν τους γονείς σας και ζοχαδιάζουν το ταίρι σας. Ξεκαθαρίστε το χάος που δημιουργήθηκε τα τρία τελευταία χρόνια κυρίως στη δουλειά. Οι ευκαιρίες αφθονούν κυρίως μετά τον Φλεβάρη αλλά εσείς αν είστε απασχολημένοι με το πώς να γιγαντώσετε τη συλλογή με τις πεταλούδες σας, σορρυ, θα τις χάσετε.
Ταύρος, ο γκουρμέ. Τρομερή και ζουμερή χρονιά για εμάς τους πολύπαθους Ταύρους! Φανταστικές ανακατατάξεις, τρομερές ανησυχίες, και μια δόση υποβόσκουσας απογοήτευσης (έτσι, για να δικαιολογείται η παράνοια). Το σωτήριο έτο 2008 σηματοδοτεί το τέλος μιας πραγματικά άνοστης τριετίας και αν αυτό που θέλετε είναι λίγη δράση στη μίζερη ζωή σας, ετοιμαστείτε γιατί εφέτο θα δούμε ποιος είναι υποψήφιος για αποχώρηση.
Θα ήταν συνετό να ξεκαθαρίζατε κάποιες πάγιες οικονομικές εκκρεμότητες (ΤΕΒΕ, ΤΕΑΧ, ΚΑΨΙΜΙ, κλπ) μέσα στο πρώτο δίμηνο, καθώς αυτές αποτελούν τον κύριο λόγο της ψυχοσωματικής ακμής που σας ταλαιπωρεί. Μέσα στο ίδιο διάστημα είναι πολύ πιθανό να εξανεμίσετε τις οικονομίες σας αλλά μην πτοείστε γιατί είναι για καλό. Εξάλλου το φιλέ μιγκνιόν ποτέ δεν έλειψε από το τραπέζι σας αλλά καλού κακού προετοιμαστείτε και για λίγες ελιές. Περιορίστε το αλκοόλ.
Όταν λοιπόν, καταλήξετε να έχετε μόνο εξοφλημένους λογαριασμούς στο αντίστοιχο κουτί, προχωρήστε σε πιο πικάντικα ζητήματα και σαφώς πιο επικίνδυνα. Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο με τη μέθοδο της ηλεκτροφόρησης ότι τα τελευταία χρόνια έχετε προσελκύσει πάνω σας τη Σάρα και τη Μάρα και είναι καιρός να φύγουν και οι δύο. Αν για κάποιο ανεξήγητο λόγο αποφασίσετε να τις κρατήσετε κοντά σας, αυτό πρέπει να γίνει με σαφείς όρους και προϋποθέσεις γιατί σύντομα η θέση σας θα γίνει πιο δεινή. Το ξέρω ότι είναι δύσκολο να λέτε αυτό που πιστεύετε αλλά από αυτή τη σωματικά επίπονη διαδικασία θα κερδίσετε δυο πού σημαντικά πράγματα: την ψυχική σας ηρεμία κι ένα κατοστάρικο.
Ερωτικά καυτό δεν θα χαρακτήριζα το 2008 ωστόσο παραμένετε καταπληκτικά αισθαντικοί, το χιούμορ το νάζι και το σκέρτσο και η παροιμιώδης αθυροστομία σας που αφορά κυρίως γεννητικά όργανα, σας κάνει ακαταμάχητους. Η όρεξη βέβαια είναι σχετικά μειωμένη, αυτός είναι ένας εσωτερικός, αυνανιστικός χρόνος που θα κυλήσει ευχάριστα με μπόλικη πνευματική επαφή με αξιόλογα καινούρια άτομα και αν προκύψει και κανένα καταχέριασμα, έχει καλώς.
Αν φανείτε ειλικρινείς με τον εαυτό σας και τους άλλους θα βρείτε πολλά κρυφά ταλέντα μέσα σας. Αν αυτός ο χρόνος κλείνει για εσάς ανοιχτά ντουλαπάκια, αρχίστε να σενιάρετε από τώρα την κατάσταση για τα όμορφα που περιμένουν στη γωνία.
Δίδυμος, ο μπουρδολόγος. Ας ξεκινήσουμε με τα θετικά της υπόθεσης. Το θετικό είναι πώς ο αισιόδοξος χαρακτήρας σας και το ανελέητο μπρίο σας, θα σας βοηθήσει να ανταπεξέλθετε στις αντιξοότητες αυτής της χρονιάς. Ωστόσο, πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη ότι έχετε αυτή τη μαγική ικανότητα ότι ενώ φαίνεται να πνίγεστε σε μια κουταλιά νερό, και ταυτόχρονα καταφέρνετε να το απολαμβάνετε με μανία. Σκεφτείτε, ας πούμε, να ήσαστε Καρκίνοι?
Το 2008 ξεκινά με τις χειρότερες προϋποθέσεις στον επαγγελματικό προσανατολισμό, με το μαγικό κοκτέιλ να περιλαμβάνει άγχος, μια μεζούρα ανία, βαρεμάρα, και κατά συνέπεια, μαύρη κατάρα. Μην απελπίζεστε, ωστόσο. Μέσα στο 2008 θα αναγκαστείτε σχεδόν δια της βίας να ανακαλύψετε πτυχές του εαυτού σας που ούτε οι άλλοι, ούτε εσείς (και σίγουρα ούτε εγώ) φανταζόσασταν ότι έχετε. Αποτελεί θύμα αλλά επιτέλους θα καταφέρετε να ξεθάψετε από μέσα σας τον ιδεολόγο, φιλόσοφο, ανιδιοτελή Δίδυμο. Μιλάμε για έτος των πράξεων και όχι των φιδιών, καταφέρνετε να περιορίσετε στο ελάχιστο τις παρλαπιπιές που συνηθίζατε να εκτοξεύετε και επιτέλους περνάτε στην ουσία.
Όταν λοιπόν τελείωσει αυτή η περίοδος αναζήτησης, μπορείτε να πάρετε αποφάσεις με στυλ και αέρα. Προσπαθήστε να μην παρασυρθείτε από τη συνήθη τάση σας να αλλάζετε γνώμη στο τελευταίο δευτερόλεπτο και εμπιστευτείτε το (όχι και τόσο αξιόπιστο) έστικτό σας.
Το καλύτερο σας το φυλώ για το τέλος. Ενώ στα επαγγελματικά και στον εσωτερικό σας κόσμο πνέει ένας αέρας αναζήτησης, δεν μπορώ να πω το ίδιο και για αυτό που συμβαίνει από τη μέση και κάτω. Τα πράγματα είναι σαφώς καθορισμένα σε αυτή την ευαίσθητη περιοχή, εσείς φαίνεται ότι ξέρετε ακριβώς τι θέλετε και φροντίζετε να το δηλώνετε με ανοιχτά φερμουάρ και τέτοια, δεν μπορώ να πω ότι είστε και ακαταμάχητοι, είναι σίγουρο όμως ότι έχετε τον τρόπο σας και τα γκομενάκια συρρέουν. Υπάρχει ένα ενδεχόμενο πάνω στον ενθουσιασμό να παρασυρθείτε σε κάποια βλακεία που δεν σας ταιριάζει π.χ. γάμοι και παιδιά, πράγματα που δε συστήνω.
Καρκίνος, ο κακεντρεχής. Ενώ για τους περισσότερους από εμάς είναι απολύτως κατανοητό το ότι ο άνθρωπος είναι ζώο κοινωνικό, εσείς φαίνεται να έχετε σοβαρές απορίες επί του θέματος. Το 2008 είναι σίγουρα μια χρονιά που σας αναγκάζει να βγείτε από το καβούκι σας αν και δεν το κάνετε με ιδιαίτερη χαρά καθώς ο φόβος είναι αυτός που σας οδηγεί αντανακλαστικά.
Σταματήστε επιτέλους αυτή την υπολογιστική και ανασφαλή τακτική και χαρείτε μια πραγματικά όμορφη χρονιά που υπόσχεται συγκινήσεις σε όλους τους τομείς της ζωής σας. Το πρώτο τρίμηνο πρέπει να επιστρατεύσετε τον Σκρουτζ που κρύβεται μέσα σας και να χειριστείτε με μεγαλοψυχία και υπομονή συνεργάτες που δεν συνεργάζονται, φίλους που δεν ανταποκρίνονται, καταθετικούς λογαριασμούς που δεν έχουν καταθέσεις, κλπ. Παραμερίστε τη γνωστή ελαφρά κακεντρέχια και εκδικητικότητα που κρύβεται πίσω από το καλοσυνάτο βλέμμα σας και φανείτε επιτέλους λαρτζ, τινάξτε το γκόλουμ που κατοικεί μέσα σας. Ο διασκεδαστικός Καρκίνος, ο φιλόδοξος Καρκίνος, ο αλτρουιστής Καρκίνος, ο γαμιάς Καρκίνος είναι εγκλωβισμένος στο σώμα του Αρτέμη Μάτσα και ο καταλληλότερος χρόνος για να τον ξυπνήσετε είναι το 2008.
Την άνοιξη που κοντοζυγώνει, δώστε τη δέουσα προσοχή στους φίλους σας που διψούν για λίγη ανταπόκριση και κλαίνε κάθε βράδυ στο πλατύσκαλο περιμένοντας μια καλή σας κουβέντα. Τέλεια εποχή για εξορμήσεις σε ταβερνες και λιβαδάκια, σίγουρα ένα από τα πιο υπερβατικά και ξεκαρδιστικά πάσχατα που έχετε ζήσει, πρωταγωνιστείτε εσείς και το νεκρό αρνί. Αύγουστος και Σεπτέμβριος μονοπωλούνται από τα περιουσιακά και τα κληρονομικά τα οποία προμηνύονται πολύ στιβαρά αν χαλιναγωγήσετε το μανιοκαταθλιπτικό πάθος σας για τον τζόγο.
Οι αδέσμευτοι του ζωδίου θα έχουν την ευκαιρία να επιδοθούν σε ένα σωρό αισθηματικές και σωματικές ατασθαλίες που συχνά θα καταλήγουν σε ομαδικά μίνι-όργια. Αυτή είναι μια βαθιά εσωτερική διεργασία που σας αναζωογονεί και σας φέρνει σε επαφή με τα ζωώδη ένστικτά σας αλλά προσέξτε μην το παρακάνετε γιατί τέτοιες ασύδοτες συμπεριφορές μετά από κάποιο χρονικό διάστημα χαρακτηρίζονται ως κουσούρια. Φοβερές επιτυχίες στο αντίθετο φύλο, η λίμπιντο είναι στα ύψη και το σώμα σας δεν σας προδίδει. Είναι γεγονός ότι το 2008 καταφέρνετε να χτυπήσετε φίνα γκομενάκια. Οι δεσμευμένοι του ζωδίου, διάγουν βίο ξενέρωτο αλλά πλήρη με την οικογενειακή και σπιτική θαλπωρή να τους σπρώχνει πίσω στο στάδιο του θηλασμού. Το σεξ γενικά προβλέπεται συγκλονιστικό.
Λέοντας, ο πυρομανής. Ο φρικαλέος Κρόνος ευτυχώς ξεκουμπίστηκε από το ζώδιό σας και επιτέλους μπορείτε να απολαύσετε το καφεδάκι σας με την ησυχία σας. Αν τα προηγούμενα χρόνια νιώσατε σαν να σας κατάβρεχαν διαρκώς με ένα λάστιχο σε ένα μέρος που πολύ έμοιαζε με το Γκουαντάναμο, αν γυρνοβολούσατε άσκοπα στους δρόμους της τσαντίλας και της παράνοιας, παρηγορηθείτε, αυτή η ταλαιπώρια βαίνει προς το τέλος της.
Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2008, ο Κρόνος θυα συνεχίσει να ξερνά τα ελαιώδη κατάλοιπα της παρουσίας του πάνω σας, αλλά εσείς δεν πρέπει να πτοηθείτε. Δείτε το σαν τον επιθανάτιο ρόγχο της παλιάς σας ζωής. Όλος ο χειμώνας αποτελεί προετοιμασία. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στεγνώσετε τα ρούχα σας και να αγοράσετε καινούριο αναπτήρα.
Ενώ εσείς αλλάζετε δραματικά, παρατηρείτε με δυσφορία ότι όλα γύρω σας μένουν τα ίδια, οι συνεργασίες και οι σχέσεις έχουν τελματώσει, αλλά είναι αλήθεια ότι μέσα σας τα ημίμετρα έχουν εντελώς πεθάνει. Την άνοιξη όλος αυτός ο εκνευρισμός με τη μούχλα που επικρατεί γύρω σας έρχεται σε ένα αποκορύφωμα, οπότε δεν αποκλείεται καθόλου να επιχειρήσετε ταξίδι τύπου να βρω τον εαυτό μου, το οποίο θα είναι πολύ παραγωγικό και μέσα από αυτό θα αρχίσετε να σχηματοποιείτε τις επιθυμίες σας. Μπορεί να φαίνεται κουλό, αλλά στα τοπ των προτιμήσεων των Λεόντων είναι οι υπολογιστές, οι νέες τεχνολογίες και ο κυβερνοχώρος σε όλες του τις εκφάνσεις.
Αν και είναι έντονη η τάση της μη κατάθλιψης και της ανάγκης να τα σπάσετε όλα, συμπεριφορά και στάση ζωής που ενώς γενικά σας χαρακτηρίζει είχε εκλείψει τα τελευταία χρόνια, θα ήταν συνετό να κάνετε λίγη υπομονή γιατί ό,τι αποφασίσετε φέτος θα είναι τόσο τελεσίδικο που δεν μπορείτε να φανταστείτε. Το λίγο ποτέ δεν ήταν αρκετό και έχετε φτάσει στο πολύ σωστό σημείο να απαιτείτε το πολύ.
Πολύ σεξ, πολύ φαϊ, ξανά πολύ σεξ, αυτές οι ερωτικές φαντασιώσεις που κατά την άνοιξη τείνουν να πάρουν μέγεθος χιονοστιβάδας δεν σας βοηθούν να επιλέξετε και τον καταλληλότερο σύντροφο. Θα έλεγα ότι σας καθοδηγούν αποκλειστικά και μόνο τα ευμεγέθη πράγματα. Το καλοκαίρι οι σεξουαλικές σας ορέξεις αναμένεται να κινηθούν σε φυσιολογικ΄πα για την εποχή επίπεδα, αλλά αρκεστείτε στις σαρκικές χαρές καθώς η πραγματική πνευματική επαφή θα περιμένει λιγο ακόμα. Εξάλλου, αυτή την περίοδο την έχετε εντελώς χεσμένη.
Παρθένος, ο ψυχασθενής. Η προηγούμενη χρονιά φεύγοντας ξέχασε να πάρει μαζί της και την κακή ψυχολογία σας. Το μυαλό έχει γίνει σαν πηχτή μοσχαροκεφαλή από τη συνεχή ενασχόληση με το μέλλον και τα επαγγελματικά και αυτό τον χρόνο οι πιθανότητε να αλλάξετε σπίτι, δουλειά και γκομενάκι είναι πολύ αυξημένες.
Κούτσα κούτσα και αριγα-αριγά θα περάσει ο χειμώνας, θα περάσει και η άνοιξη, με μια συνεχή ψυχεδέλεια και μια ανακατοσούρα εσωτερική που σας αποτρέπει από οποιοδήποτε σχέδιο και οργανόγραμμα. Να θυμάστε ότι παρόλο το κακό κλίμα και την περιρέουσα σκατένια ψυχολογία, δεν πρέπει να εγκαταλείψετε τις προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα καθώς αργότερα θα κριθείτε από τη στάση που κρατήσατε τους χαλεπούς αυτούς καιρούς. Πρέπει από την πρώτη μέρα του 2008 να παραμείνετε απολύτως αφοσιωμένοι στα δημιουργικά σας έργα. Επίσης, είναι καλή εποχή για κενές και ρηχές μικρές απολαύσεις.
Και επιτέλους έρχεται το καλοκαίρι. Το καλοκαίρι του 2008 είναι ένα από τα πιο κρίσιμα που έχετε ζήσει τα τελευταία χρόνια. Κατά το δεύτερο εξάμηνο ένα φωτάκι αρχίζει να φαίνεται στην άκρη του τούνελ, το οποίο δεν αργεί να γίνει προβολέας και ξαφνικά φαίνεται ότι οι πολύχρονοι κόποι σας δικαιώνονται. Το καμπανάκι της επιτυχίας χτυπά κυρίως στα επαγγελματικά και από αυτή την άποψη το δεύτερο μισό του 2008 είναι πολύ κουραστικό, σχεδόν σε νοσοκομειακή κατάσταση, αλλά φροντίζει να ανταμείψει την υπερενεργητικότητά σας. Ενίοτε δεν βλάπτει να τρώτε και κανένα πορτοκάλι ως πηγή βιταμινών κατά του σκορβούτου και της κακουχίας.
Το φρενήρες καλοκαίρι ακολουθεί η φενάκη και η τροχοπέδη του φθινοπώρου, κατά το οποίο θα έχετε την τάση να υπεραισιοδοξείτε χωρίς συγκεκριμένο λόγο και να ελπίζετε σε καλά αποτελέσματα τα οποία ενδέχεται και να μην έρθουν αν δεν έχετε κάνει καλά το χομγουόρκ σας.
Στο κρεβάτι σας επικρατεί ένα πολύ ροζ κλίμα, αντάξιο της γοητείας που εκπέμπετε αλλά προσέξτε γιατί αυτό τον χρόνο θα έχετε τον μαλακοέλκτη, και το χειρότερο είναι ότι εσείς δεν θα καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για μαλάκες. Οι σαρκικές απολαύσεις είναι έντονες, ωστόσο κρατήστε μια σχετική πισινή όσον αφορά τον χαρακτήρα του καινούριου σας συντρόφου, ο οποίος μπορεί να μην αποδειχτεί και τελείως αδαμάντινος.
Ζυγός, ο καβατζόπουστας. Το έτος τούτο δεν μπορώ να πω ότι ξεκινά και με τους καλύτερους τρόπους αλλά εσείς έχετε πάντα τον τρόπο να τα φέρνετε από εδώ, να τα γυρνάτε από εκεί και στο τέλος να είστε εσείς καλά και οι άλλοι να πάνε να γαμηθούν. Θα προσπαθήσω να μην είμαι εμπαθής και να σας πω τα πράγματα όπως έχουν.
Είναι γεγονός ότι περνάτε μια κρίση σε σχέση με διάφορες αποφάσεις που πήρατε το 2007 και σας έχει λούσει κρύος ιδρώτας μήπως και κάνατε λάθος. Κάντε υπομονή και μην πηδάτε σε άσχετα συμπεράσματα καθώς ένα γεγονός στην αρχή του 2008 θα σας κάνει να αναθεωρήσετε τις απόψεις και τον εαυτό σας τον ίδιο. Τα παράπονα είναι πολλά, η γκρίνια σας είναι ανυπόφορη και εσείς γίνεστε δυσάρεστοι με τις παρατηρήσεις σας. Αλλά μην ανησυχείτε, επιστρατεύοντας τον αυταρχισμό και τη σκληρότητά σας καταφέρνετε να θέσετε την κατάσταση υπό έλεγχο και τελικά να πραγματοποιήσετε τους στόχους σας και τη ματαιοδοξία σας.
Όταν λοιπόν σας φύγει και το άγχος της επιτυχίας θα μπορέσετε να ασχοληθείτε και με πιο εσωτερικά ζητήματα όπως ο θυμός, η θλίψη και η απαισιοδοξία που σας έχει κυριεύσει και απειλεί την ψυχική σας ηρεμία και τις σχέσεις με τους φίλους σας. Αν είστε βέβαια καλλιτεχνική φύση και τρέφεστε από τον πόνο, εννοείται ότι η χρονιά θα είναι απείρως δημιουργική.
Ο συνεργασίες, οι αγοραπωλησίες, οι παντός τύπου ρεμούλες θα έχουν θετική έκβαση μετά την άνοιξη και εσείς θα νιώσετε πιο ώριμοι για ένα νέο ξεκίνημα που δεν θα έχει καμιά σχέση με το παρελθόν σας και τις ατασθαλίες που κάνατε.
Τέρμα πια και τα επιπόλαια γκομενιλίκια. Το 2008 είναι χρόνος που αναζητάτε αληθινή επικοινωνία και αληθινή επαφή, και επιστρατεύετε όλο σας τον κάλο για να αποκτήσετε τα παραπάνω. Το ελαφρύ αγχάκι που φέρνει αυτή η αναζήτηση καταλήγει σε νευρικότητα, αλλά η γοητεία σας και τα πλούσια σωματικά σας χαρίσματα σας δίνουν μια τρομερή ακτινοβολία που σχεδόν υπνωτίζει (μην πω κοιμίζει) τους γύρω σας. Το 2008 σας βρίσκει καθισμένους σε μια ερωτική βόμβα, έτοιμη να σκάσει κάτω από το κωλαράκι σας και να σας χαρίσει στιγμές ατέλειωτης ευχαρίστησης.
Σκορπιος, ο πολύ καβλουάρ τύπος. Η φλόγα που καίει μέσα σας και η χαρακτηριστική σας αδεξιότητα και πλήρη απουσία από την πραγματικότητα, μπορεί να σας προσδίδει γοητεία αλλά κάνει όλους τους άλλους να σαστίζουν. Ως αποτέλεσμα, εκεί που στην αρχή της χρονιάς καταστρώνετε σχέδια, αντί να τύχετε υποστήριξης από τους αγαπημένους σας, αυτοί επιμένουν να φέρονται εγωκεντρικά και να διεκδικούν την απόλυτη προσοχή σας. Προσπαθήστε να τους εξηγήσετε με στιβαρά επιχειρήματα και τετράγωνη λογική ότι οι σχέσεις δεν είναι το μόνο πράγμα που σας απασχολεί στη ζωή σας (Χα!) και ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να σκεφτείτε και την καριέρα σας.
Κατά τη διάρκεια του πρώτου τετραμήνου, θα μοιάζει πολύ φυσικό να στραφείτε στη μεταφυσική ή στη θρησκεία αναζητώντας απαντήσεις, αλλά μάλλον αποτελεί αντανακλαστικό στο μόνιμο μπέρδεμα που έχετε με τα πατά πράγματα στη ζωή. Εννοείται ότι τη συγκεκριμένοι περίοδο θα είστε πολύ επιρρεπείς σε γκομενάκια που πλασάρονται ως γκουρού, και για μια ακόμα φορά θα βρείτε την κατανόηση και τον έρωτα.
Τα οικονομικά σας είναι ανθηρότατα και αν φροντίσετε να τοποθετήσετε τα φραγκάκια σε σώφρονα μέρη θα τα δείτε να κάνουν και παιδάκια. Αν δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, ξοδέψτε τα σε πράγματα που βοηθούν την πνευματική και καλλιτεχνική σας ανάταση.
Είναι πολύ ερωτική χρονιά το 2008. Τα πουλάκια κελαηδούν μόνο για εσάς και το ταίρι σας και οι ήδη εντυπωσιακές επιδόσεις σας στο σεξ εκτοξεύονται στα ύψη με μελωδίες αγγέλων. Το καλό είναι ότι δεν πρόκειται για σαρκική απόλαυση αποκλειστικά (αν κι εσείς τη σάρκα την έχετε αναγάγει σε ύψιστη λατρεία, και αυτό προσωπικά δεν το βρίσκω διόλου κακό). Όσο βγαίνει ο χειμώνας θα νιώθετε όλο και πιο έτοιμοι για τρυφερότητα, θαλπωρή και ατέλειωτες φιλοσοφικές συζητήσεις κάτω από τα σκεπάσματα, και όταν πια έρθει το καλοκαίρι και βγείτε έξω από το πάπλωμα, το πνεύμα σας και το φυζίκ σας θα είναι απλά ακαταμάχητα.
Τοξότης, ο εξωγήινος. Πάρτε το απόφαση. Οι εποχές της ανεμελιάς έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και εσείς έχετε σταματήσει να εκτιμάτε τον εαυτό σας και τη ζωή που έχετε χτίσει και αυτό θα σας γυρίσει στα μούτρα, αν δεν σας έχει γυρίσει ήδη. Είναι κοινή σας πρακτική να αντιδράτε στην καθημερινότητά σας με θράσος και αλαζονεία, αλλά ελπίζω να έχετε παρατηρήσει ότι αυτό δεν σας βοηθά καθόλου. Και ιδιαίτερα στις προσωπικές σας σχέσεις που γίνεστε παραδοσιακά αντιπαθητικοί.
Το στοίχημα για το 2008 είναι να μάθετε επιτέλους να αντιμετωπίζετε τη ζωή γλυκά σαν ένα ρυάκι που κυλά και όχι σαν αλυσοπρίονο που κρέμεται πάνω από το κεφάλι σας. Όταν το καταφέρετε, και οι προϋποθέσεις αυτό τον χρόνο είναι πιο ώριμες από ποτέ, θα διαπιστώσετε αισθητή βελτίωση αμέσως. Ονειρευτείτε, μιλήστε ανοιχτά χωρίς αρτηριοσκληρώσεις, κάντε σχέδια και τολμήστε.
Μόλις περάσει το δεύτερο τρίμηνο θα δείτε ότι το παλούκι δεν έχει βγει εντελώς από τον κώλο σας, αλλά χρησιμοποιώντας το όπλο της λογικής θα έχετε παράλληλα και επιτυχίες. Η ανησυχία που φέρνει η αστάθεια του επαγγέλματός σας, φέρνει την νευρικότητα, αυτή φέρνει τα έξοδα για να βουλώσετε τις συναισθηματικές σας τρύπες και το κοκτέιλ είναι ό,τι πρέπει για να μείνετε ταπί. Εκτός αυτού, ενώ έχετε την εντύπωση ότι κοπιάζετε για να πετύχετε αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει είναι να φθείρεστε από φαντασιώσεις εργατικότητας που συνοδεύονται από την απόλυτη απουσία προγραμματισμού και όρεξης. Εκτιμήστε την λογική και αφήστε το ένστικτο στην άκρη και θα πετύχετε.
Αισθηματικά, η σχέση σας φαίνεται ότι πνέει τα λοίσθια αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν βάλατε κι εσείς το χεράκι σας. Ούτε ότι αυτό κατ’ ανάγκη σας δυσαρεστεί. Εξάλλου, το μόνο που ψάχνετε είναι μια αφορμή για να ξεφαντώσετε το καλοκαίρι. Το λοιπόν: το καλοκαίρι είναι από χλιαρό ως ευχάριστα ζεστό σε σχέση με τα αισθηματικά σας. Ε΄νας ενδεχόμενος χωρισμός θα επουλωθεί πολύ σύντομα από θαυμαστές που συρρέουν στο πλάι σας, θαυμάζοντας την ελευθερία του πνεύματός σας και των ηθών σας. Οι ευχάριστες μονοήμερες-μονοβδόμαδες-μονόμηνες περιπέτειες ευνοούνται ιδιαίτερα, αλλά μην επιχειρήσετε να τις τραβήξετε ως το φθινόπωρο γιατί μάλλον αποδεικνύονται μακροπρόθεσμα μια απ’ τα ίδια.
Αιγόκερως, ο Δικαστής Ντρεντ. Υποδεχθείτε το 2008 σεμνά και ταπεινα και με μια συγκρατημένη αισιοδοξία γιατί σε κανέναν δεν αρέσουν οι υπερφίαλοι άνθρωποι. Είαι γεγονός ότι μέσα σας νιώθετε την απελευθέρωση από κάποιους περιορισμούς αλλά ταυτόχρονα ο Πλούτωνας που θα παραμείνει στο ζώδιό σας ως το 2024, σας επιβάλλει κάποιους καινούριους: είναι αδύνατον να συνεχίσετε να πορεύεστε χωρίς να σκέφτεστε τις επιθυμίες σας, αδύνατον να συνεχίσετε αν δεν αποκολληθείτε από το παρελθόν που σας βαραίνει.
Ο Πλούτωνας έρχεται να σας απογειώσει και να σας μεταλλάξει σε ένα πιο εσωτερικό και πνευματικό χελωνονιντζάκι που διδάσκει και διδάσκεται από όλες τις συμπτώσεις και τις συγκυρίες της ζωής. Ένα γέρο Μαθιό που μοιράζει την υπέρτατη γνώση δωρεάν και το καλύτερο: την κατέχει, κιόλας! Έχετε καταλάβει ότι αλλάζετε από τον εγκλωβισμό στη ματαιότητα και γι’ αυτό μέχρι τα μέσα του 2008 όπου τα αποτελέσματα του Πλούτωνα δεν είναι ακόμα και τόσο εντυπωσιακά, θα σας κυριεύει η τρελή ανυπομονησία και η νευρικότητα. Μη βιάζεστε. Έχετε μπροστά σας 16 υπέροχα χρόνια να βγάλετε τα μάτια σας.
Στο δεύτερο μισό του 2008 σκάνε και τα πρώτα θετικά δείγματα. Οι κόποι σας στον επαγγελματικό τομέα αποδεικνύεται ότι δεν ήταν μάταιοι. Οι ανταμοιβές από ένα σημείο και μετά θα έρχονται αργά και μεθοδικά και σε κρίσιμες στιγμές, έτσι ώστε πάντα να έχετε ενέργεια για κάτι ακόμα, για λίγο περισσότερο. Στους κακεντρεχείς που σας κατηγορούν εμμέσως για κωλοφαρδία, απαντήστε με την ποιότητα του χαρακτήρα και της δουλειάς σας. Εκμεταλλευτείτε τις συγκυρίες.
Μέσα σας, βαθιά βαθιά μέσα σας, η θλίψη και ο πόνος που άφησαν γεγονότα της εφηβικής σας ηλικίας αρχίζει να ξεθωριάζει και αν νιώθετε το θεριό να σας κυριεύει ξανά, μιλήστε, ξεσπάστε σκεφτείτε που είστε τώρα και μην καταστρέφετε το παρόν με αυτούς που αγαπάτε.
Το ξεκίνημα της χρονιάς αισθηματικά προβλέπεται απλά υπέροχο. Οι δεσμευμένοι είναι σε πολύ καλή φόρμα με τεράστιες τάσεις για ανωμαλίες που ξεφεύγουν από την καθιερωμένη σοβαρότητά τους. Κι επειδή τέτοια ξεσαλώματα δεν είναι και πολύ συχνά, πάρτε τις πολυβιταμίνες σας μην σας κοπούν τα γόνατα, και απολαύστε.
Υδροχόος, ο Κόκκαλης της διανόησης. Το 2008 είστε ο σταρ της ζωής σας καθώς η μοίρα σας επιφυλάσσει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις. Βάζετε κι εσείς το χεράκι σας ανανεώνοντας όλο το λιμνάζον σκηνικό που επικρατεί στις σχέσεις, στους φίλους και στη ζωή σας γενικότερα. Το 2008 είναι μια χρονιά φύγε ’συ έλα ’συ, για τους Υδροχόους μας.
Κατά το πρώτο δίμηνο το ανήσυχο και σπιρτόζο πνεύμα σας αποσυντονίζεται από τις συναισθηματικές διακυμάνσεις που σας κάνουν ευάλωτους. Καλό είναι να χαλιναγωγήσετε την αντίληψή σας η οποία τείνει να συχνάζει σε επικίνδυνα σημαία. Πολλοί από εσάς στρέφονται στην πνευματικότητα. Πολλοί από εσάς στρέφονται στον ανθρωπισμό και στην ανιδιοτελή βοήθεια στον πλησίον και ένας θεός ξέρει από που πηγάζει αυτή η ανάγκη αλλά έχω μια υποψία ότι η συναισθηματική σας κρίση είναι γιγάντια.
Με ό,τι και να καταπιαστείτε, το βλέμμα σας είναι στραμμένο στη μακροπρόθεσμη ευημερία τόσο του πνεύματος όσο και της τσέπης σας. Όσοι από εσάς δεν έχουν καλή σχέση με τα κέρδη, φέτος θα ανακαλύψετε το πόσο πολύ διευκολύνονται οι ευγενείς φιλοδοξίες σας από μια γεμάτη τσέπη, και αυτό αποτελεί αλλαγή κοσμοθεωρίας.
Το καλοκαίρι σας είναι γεμάτο από μετακινήσεις, ταξίδια κατά τα οποία το μάτι σας είναι γερακίσιο και άγρυπνο προς αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης, μιας πιο πλήρους ζωής. Οι επανατοποθετήσεις Υδροχοϊσιου πληθυσμού είναι πολύ πιθανές.
Κατά το πρώτο δίμηνο του 2008, το ερωτικό σας παρελθόν θα σας απασχολήσει πολύ. Αυτός είναι ένας τομέας της ζωής σας για τον οποίο θεωρείτε ότι ισχύει το κάθε πέρυσι και καλύτερα και η συνεχής αναπόληση το ξέρετε ότι δεν βοηθά την ερωτική σας ξεραΐλα. Πάνω σ αυτή τη γλυκόπικρη μιζέρια των πρώην, ετοιμαστείτε να δεχτείτε την απρόσμενη εμφάνιση ενός πολύ ενδιαφέροντος ανθρώπου που θα σας συγκλονίσει, κατά τον Μάρτη.
Η κοινωνική σας ζωή καλπάζει και είστε η ψυχή του πάρτι. Υπάρχει όμως μια υπερβατική σκοτεινιά. Ακόμα δεν έχετε ξεκολλήσει από το συναισθηματικό κενό που σας άφησε μια πρώην σχέση. Καλύψτε το κενό με δουλειά και μην παραιτείστε γιατί συνήθως έρχεται από εκεί που δεν το περιμένουμε.
Ιχθύς, το κακότυχο πρεζάκι. Η χρονιά ξεκινά με ένα απρόσμενο χάι. Νιώθετε τα πάντα να αλλάζουν, τα δέντρα μοιάζουν να έχουν διαφορετικό χρώμα και αποφασίζετε επιτέλους να σταματήσετε να κλαίγεστε, να σταματήσετε να τρέχετε και να απολαύσετε τη διαδρομή. Ο Πλούτωνας που βγαίνει από τον τοξότη στις 26 Γενάρη εγκαινιάζει για εσάς μια νέα εποχή κατά την οποία ότι είχατε χτίσει στο παρελθόν σε επίπεδο σχέσεων μοίαζει με κινέζικο εγχειρίδιο ψαρέματος: εντελώς ακαταλαβίστικο.
Η τάση να διαλύσετε και να ξαναφτίαξετε αγγίζει και το ευαίσθητο τομέα της εργασίας σας και με τη φόρα που έχετε πάρει είστε έτοιμοι να κάνετε κάτι που σίγουρα θα μετανιώσετε. Την μπετονιέρα, λοιπόν, μην την κατηγοράς, αυτή σου δίνει για να φας. Δεν είναι και τόσο δραματικά τα πράγματα, στο κάτω κάτω, είναι δικές σας επιλογές, γι’ αυτό βρείτε πάλι τι είναι αυτό που αγαπάτε στη δουλειά σας και ξαναπωρωθείτε από την αρχή.
Στο πίρι πίρι όλα πάνε τέλεια. Έχετε κάνει σχετική πρόοδο στο πώς να πλασάρετε αποτελεσματικά τον εαυτό σας και όλοι φαίνεται να κρέμονται από τα χείλη σας καθώς πλέον έχετε τη φήμη ειδήμονα. Οι δημοσιοσχετίστικες τακτικές που ποτέ δεν σας ταίριαζαν, αποδεικνύονται χρήσιμα διέξοδα. Είναι πολύ καλός χρόνος να καταπολεμήσετε την παροιμιώδη διγλωσσία σας και να παίξετε το παιχνίδι των εντυπώσεων έντιμα και καθαρά.
Ερωτικά και σαρκικά η κατάσταση είναι κάπως δράμα αλλά εσάς δεν φαίνεται να σας χαλάει καθόλου καθώς τη σάρκα ανέκαθεν την είχατε στο κάτω συρτάρι πίσω από τα σεμέν. Η συναναστροφή με πνευματικούς ανθρώπους και διανοητές της καθημερινότητας σας καλύπτει στο ερωτικό σκέλος άσε που είναι πιθανό να ξεσηκώσετε και κάποιο τσιτάτο που θα κάνει πολύ καλή εντύπωση στην αυλή σας (που τόσο, μα τόσο χρειάζεστε..) Οι χοντρά δεσμευμένοι κλείνουν τον κύκλο σε κάποια φάση της σχέσης τους και με κάποια σχετική βαρεμάρα εισέρχονται στον μαγικό κόσμο της οικογενειακής ευθύνης.






0 Απαντήσεις to “2008 ετήσιες ζωδιακές προβλέψεις”